top of page
Caută
  • cabinetdenutritieonline

Alimentația în sarcină și alăptare



În corpul unei viitoare mămici au loc schimbări majore, pe care de multe ori nu le cunoaștem sau nu le înțelegem. Privim superficial asupra situației și ne gândim doar la lucruri materiale, oare ce pătuț sau scoică o să aibă nevoie?;))

O mama are nevoie să înțeleagă starea de acidoză în care se află organismul în prezent, pentru a nu amplifica și a face rău copilului, acesta născându-se deja cu suprarenalele epuizate de la generațiile anterioare.

O mamă nu trebuie să mănânce pentru doi. O mamă are nevoie să bea multe lichide, deoarece urina de la bebe este filtrată prin rinichii ei și este nevoie să fie hidratată.

Copiii se nasc cu diverse probleme sau prezintă colici din cauza ALIMENTAȚIEI ACIDE A MAMEI. Nu este normal ca un bebeluș să țipe, nu este normal ca el să aibă dureri. Orice manifestare a suferinței pleacă din neînțelegerea mamei și din starea acidă a acesteia. Cum copilul și mama sunt sub aceeași aură până la vârsta de 4 ani, bebe preia și toate emoțiile și trăirile mamei.

Veți realiza la un moment dat că este prea multă suferință pentru copil, veți înțelege că nu este natural să prezinte suferință în timpul erupției dentare sau după administrarea vaccinurilor.

În timpul sarcinii, corpul nu cere nebunia de alimente la care se gândește mintea. Ideea că, ce i-a trecut prin minte mamei trebuie să ajungă și în stomac,e greșită și trebuie oprită. Imaginația nu ar trebui să conducă nevoile corpului.

Sunt permise alimente pe care mama le testează și nu îi fac rău. Nu există reguli generale, mai ales la crudități! Fructele bogate în vitamina C sunt foarte bune înainte și după sarcină: portocale, clementine, mandarine, lămâi, struguri.

De preferat, evitarea grăsimilor saturate, animale și înlocuirea cu grăsimi nesaturate, vegetale : avocado, nuci românești, diverse semințe, ulei de măsline sau cânepă presat la rece.

Nu recomand detoxifierea în sarcină sau în perioada alăptării.



Laptele matern este suficient și alcalin dacă mama este liniștită și mănâncă curat, multe crudități, fructele sezonului și primește un aport adecvat de vitamine și nutrienți. Va consuma zilnic alge marine, Spirulina sau Chlorella pentru a stimula lactația și toate beneficiile pe care le oferă aceste superalimente: conţinutul bogat în compuşi minerali, rol -regenerarea , clorofilă, vitamine, Iod ,Cu, Si,etc.

Se vor consuma zilnic 3 l de lichide: supă concentrată de zarzavat, ceaiuri naturale pentru lactație, lapte vegetal preparat în casă( vom evita laptele de vacă, nu ne face bine nici nouă, nici copilului).

După naștere, vom observa prezența colicilor la bebe, dacă consumăm proteină animală. Lactatele și ouăle produc COLICI CUMPLIȚI. Da! Hrana noastră este răspunsul pentru toate simptomele pe care le avem in sarcină sau prezente după, la bebeluș.

Pentru ca bebe să nu consume din rezervele proprii ale mamei, aceasta trebuie să consume cel puțin 50% hrană nepreparată termic.

Ne pregătim emoțional pentru aceste momente speciale și încercăm să nu ne lăsăm influențate ușor! Mama știe cel mai bine ce nevoi are ea sau copilul ! Nu doctorul , rudele sau prietenii! Este important să ne informăm mai profund asupra acestor momente esențiale în viața unei femei!

35 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page