top of page
Caută
  • cabinetdenutritieonline

Smoothie-uri sau sucuri pentru sezonul rece

Actualizată în: 8 dec. 2020


Suntem inca in perioada postului, moment prielnic pentru trairi constiente fata de tot ce introducem bun sau rau in corpul nostru, fata de ce ganduri avem sau cum ne purtam cu noi si cei dragi.

Disciplina zilnica in meniul alimentar este fundamentala pentru o viata lunga si armonioasa.

Ignoram oportunitatea de a ne fi nascut in Corp Uman sau... nu suntem deloc constienti de acest privilegiu.

Suntem victima propriilor trairi si ganduri negative.De ce? Ma repet, traim zilnic in ignoranta si nu acceptam simplitatea Vietii, a Mamei-Natura sau a functionarii propriului corp.

Cand a fost publicat ,,Studiul China,,unul dintre cele mai ample si lungi descoperiri stiintifice , Dr. Colin Campbell explica si arata cum stilul alimentar poate vindeca majoritatea afectiunilor.

De exemplu, a demonstrat cum proteina animala, in special, cazeina din laptele de vaca dezvolta si favorizeaza aparitia cancerului, osteoporozei, afectiuni cv si a altor boli cronice.

Corpul are nevoie de alimente vii, alcaline, pentru a tine la distanta virusi, bacterii, ciuperci.




SUCURILE DIN FRUCTE SAU LEGUME

In primul rand, trebuie sa intelegeti ce aparatura sa folositi.

Storcatorul prin presare la rece separa lichidul de fibra. Vei beneficia si de fibre,da, fibrele solubile si de un proces de absorbtie rapid.

Corpul va beneficia astfel de hrana superioara calitativ pentru randament maxim zilnic:proteine, carbohidrati, vitamine si minerale, acizi grasi esentiali.

Corpul are nevoie zilnic de minim 2 l de apa. Apa de izvor este singura varianta sanatoasa.Apa plata sau apa de la robinet este tratata cu substante chimice> Cl, F, Pb,Mr.

Apa de izvor poate fi imbogatita cu cateva bucatele de fructe sau frunze , pentru a o readuce la viata si a beneficia de o apa enzimatica.

De ce sa nu oferim corpului apa naturala din sucul fructelor sau al legumelor>? Consumul trebuie limitat in cazul dereglarilor glicemiei, diabetului, doar pana cand corpul se obisnuieste din nou cu consumul natural de zaharuri simple, ASA CUM ESTE CONCEPUT DE LA NATURA.

Ne este frica de fructe, dar sucroza, maltoza, glucoza , fructoza, siropul de porumb, ce apar pe etichetele produselor, sunt MAI SANATOASE?



Blenderul poate fi util pentru a prepara smoothie-uri.

De exemplu, bananele sunt fructe cu putin suc, dar amidonoase, nefiind indicate la trezire .

Ca si baza la smoothie-uri puteti folosi suc de portocale, suc de ananas, lapte vegetal sau apa de izvor. Sucul proaspat stors de la 1/2 ananas COPT sau de la 2 portocale se poate combina cu o cana de fructe de padure congelate si iese un smoothie super -delicios!!

Evitati sa combinati fructe cu legume!! Evitati sa adaugati lapte de origine animala sau alte derivate din lapte ANIMAL. Exclude combinatiile care le gasesti pe internet pentru smoothie > chefir, iaurt degresat sau lapte degresat cu fructe. Vei intampina>

meteorism, flatulenta, dereglari ale scaunului.. Si presupun ca vei da vina pe fructe. La fel cum ti se face pofta de un fruct dupa masa si iar disconfort? ''Si fructele sunt de vina, nu?''

Poti consuma zilnic 500 ml de suc proaspat stors din fructe sau smoothie, mai ales fructele sezonului> mere, pere, rodie, portocale, clementine, grepfrut, kiwi, papaya.

Idei de smoothie> SE FOLOSESTE BLENDERUL CU LAMA S , DE PREFERAT PESTE 1000W.

-2 portocale+1/2 avocado+ o mana de baby spanac+ 1 lg miere

-2 cani de dovleac placintar cuburi + o cana lapte de migdale+ 1 lg miere+ 1 cm felie ghimbir ( daca iti place, poti adauga si scortisoara Ceylon )

-o cana apa de izvor+2 banane+ o cana fructe de padure/ capsuni+ o lg chia+ 1 lg polen crud

-sucul de la 2 portocale cu o cana fructe de padure congelate

-sucul de la 2 portocale si un mango+ 1 lg polen crud

-sucul de la 2 portocale si 2 kiwi+ 1 lg polen crud

-smoothie aromat: 2 banane +o cana lapte de cocos+sucul de la 2 -3 portocale (in functie de cat de zemoase sunt)

smoothie exotic> sucul de la 2 portocale + o banana+ un mango ( taiate bucatele si vrum vrum la blender)

-



Sucuri stoarse prin presare la rece>

Avantajul la storcatorul prin presare la rece: prin actiunea blanda , lenta asupra fructelor sau legumelor, se pastreaza toti nutrientii. Nu este nevoie sa adaugi apa in aparat.

MERELE POT FI FOLOSITE DOAR LA STORCATOR! LA BLENDER IESE UN TERCI URAT!



Retete pentru storcator:

- o cana de catina+ 1 grepfrut+ 1 lg miere de mana la final

- 1/2 anans+ 2 kiwi + 1/2 lime

-suc proaspat stors din 2 rodii

-3 mere felii +o para felii + o felie de 1 cm ghimbir proaspat - totul la storcator

- 5-6 pere la storcator( FARA APA ADAUGATA)

- 2 mere golden si 4 kiwi

- 1/2 grepfrut + 2 portocale

- 1 grepfrut+ 1/2 ananas

- sucul de la 1/2 kg de morcovi si o bucatica de ghimbir ( intareste sistemul imunitar si sustine procesul digestiv)




Incearca combinatiile descrise mai sus si dupa ce te obisnuiesti, asculta ce spune Corpul si fa.ti propriile retete ( in combinatiile corecte!! )

Nu sustin o alimentatie bazata doar pe fructe si legume. Incerc sa iti ofer doar idei pentru un surplus de hrana vie care sa iti ofere energie in sezonul rece.

Incearca si sustinerea cailor de eliminare prin plante, cel putin 2luni > extract din muguri de coacaz negru, extract din muguri de stejar. Te va ajuta sa treci cu usurinta peste iarna. Multa sanatate si vitalitate iti doresc!
















































































71 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page