top of page
Caută
  • cabinetdenutritieonline

MOON DIET ( Dieta în funcție de fazele lunii)

Actualizată în: 15 apr. 2021



Luna aprilie este o perioadă în care avem nevoie să acordăm mai multă atenție dietei și stilului de viață, fiind o perioadă foarte oscilantă, avem nevoie să rămanem centrați și să evoluăm constant, deoarece tot ce este viu pe acest Pămant este într-o continuă schimbare, iar noi , avem nevoie de schimbări conștiente și armonioase.

Orice ființă simțitoare pe acest Pămant este parte din Natură și este influențată de ciclurile naturale ale corpului, în special de fazele lunii. Suntem într-o perioadă foarte bună de eliminare la nivel fizic și emoțional, o perioadă ideală pentru consum de verdețuri crude ( spanac, leurdă, ștevie, măcriș, mangold, usturoi /ceapă verde, urzici , lobodă), fructe și legume ( după cum observați , luna nouă ne oferă o perioadă în care organismul se curăță mai puternic, chiar puteți da jos kilogramele mult mai ușor ) .

Este important să înțelegem cum ne influențează fazele Lunii, pentru a ne ghida stilul alimentar corect:


1.Luna plină: este la fel ca și luna nouă , o perioadă foarte bună de purificare, de post, în care corpul poate scăpa rapid de 2- 3 kilograme, prin consumul de hrană lichidă-sucuri din fructe și legume, cat și hrană proaspătă- consumată în stare crudă, iar pe cat posibil, evitarea hranei solide. În această perioadă se recomandă consumul scăzut de hrană , dar susținerea corpului prin drenarea limfei cu ceaiuri diuretice: ceai de coada calului, sunătoare, mușețel.Între orele 15-17 se recomandă consumul mărit de lichide sau activitate fizică( perioada hiperactivă a vezicii urinare), atunci corpul va digera cel mai repede și alimente mai grele.

Atata timp cat corpul elimina surplusul de toxine la nivel fizic mai rapid, așa se va întampla și la nivel emoțional, vei fi acaparat de emoții negative și vei avea nevoie de ambiție pentru a ramane pozitiv și conștient. În fiecare zi ar trebui să evităm consumul de hrană solidă sau lichidă după ora 19.00 , dar în această zi , de lună plină, ar fi foarte important să respectăm asta și să încercăm să adormim pana în ora 22.00.


2.Luna în scădere- 2 săptămani în care putem consuma normal hrana, dar să oferim corpului tot necesarul energetic prin alimentele primite. Este încă o perioadă care favorizează eliminarea și procesul de detoxifiere, perioadă recomandată persoanele care vor să scape de excesul ponderal. Încearcă ca ultima masă să fie fără proteină animală, pentru a oferi timp ficatului și întregului sistem digestiv pentru odihnă și energie pentru procesul de detoxifiere nocturn.


3.Luna nouă- cum am spus și mai sus, o perioadă minunată pentru a ține post și a scăpa rapid de kilograme. Dacă am putem să eliminăm cina și să avem mai multe ore de repaus alimentar, corpul ar fi și mai fericit.

Dimineața este momentul perfect pentru a consuma fructe ( ca atare, salată de fructe sau sucuri stoarse prin presare la rece), deoarece între 09-11 , splina și pancreasul sunt la activitate maximă, organismul va digera mult mai rapid fructoza din fructe și va oferi corpului energia necesară pentru studiu sau activități fizice.


4. Luna în creștere- se pare că în aceste 2 săptămani se evită în totalitate curele de slăbire sau orice proces de detox. Încercați să mancați alimente ușoare , deoarece corpul reține mult mai repede orice, de aceea se și recomandă administrarea de vitamine sau minerale.


După ora 19.00 , este o perioadă foarte bună de meditație, perioada de maximă receptivitate a simțurilor, de reconectare cu Sinele, cu energia vitală care ne animă. Deja , după ora 21.00 , corpul este setat să se oprească din orice activitate și să se axeze pe odihnă, reface , somn. Corpul nu mai poate asimila niciun aliment, metabolismul este încetinit și hrana consumată va rămane nedigerată, mai ales dacă combinăm greșit alimentele sau consumăm proteină animală. Si hrana care va intra în putrefacție va crea un gaz la nivelul intestinelor, numit amoniac, care este foarte toxic și dă simptome de flatulență, meteorism, constipație( în cartea lui Anthony William ,,Medium medical’' veți găsi cauzele reale ale diverselor afecțiunii și metode de vindecare).

*Dieta în funcție de fazele lunii nu se respecta pentru gravide.*

Vă doresc o perioadă de hrănire și asimilare la nivel fizic și emoțional conștientă !

4 aprilie, ora 13:02 – Ultimul Pătrar;

11 mai, ora 22:00 – Lună Nouă;

19 mai, ora 22:13 – Primul Pătrar;

26 mai, ora 14:14 – Lună Plină

3 mai, ora 22:50 – Ultimul Pătrar;

12 aprilie, ora 5:31 – Lună Nouă;

20 aprilie, ora 9:59 – Primul Pătrar;

27 aprilie, ora 6:31 – Lună Plină

75 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page