top of page
Caută
  • cabinetdenutritieonline

Avem nevoie de enzime?

Hipocrate spunea : ,,Omul nu se hrănește cu ceea ce înghite, ci cu ceea ce digeră și folosește.''



Enzimele permit organismului să digere hrana. Ele descompun alimentele pe care le consumăm- proteine, grăsimi, carbohidrați și vitamine- în compuși mai mici, pentru a putea fi absorbiți de corp. Acestea sunt prezente în mod NATURAL în alimentele CRUDE, dar sunt distruse în timpul preparării termice. Hrana pe care o consumăm după gătire, dacă procesul de pregătire depășește temperatura de 40 de grade C, este o hrana moartă, toxică în mare parte. La temperaturi de peste 48 de grade C se degradează tot ce este cu adevărat hrănitor pentru corp. SE PIERDE ABSOLUT ORICE ACTIVITATE ENZIMATICĂ 100% ȘI PÂNĂ LA 85% DIN CONȚINUTUL DE ENZIME ȘI VITAMINE.

Este important să mâncăm cât mai multe crudități, să expunem hrana la cât mai puțină căldură și să o mestecăm bine, deoarece producerea enzimelor începe la nivelul cavității bucale. Saliva ajută la activarea enzimelor din plante, doar dacă mestecăm foarte bine mâncarea.

Menținerea unui nivel ridicat de enzime este critic în zilele noastre, așa apar diferite alergii și intoleranțe alimentare, precum și astmul, din deficitul anumitor enzime.

Alimentele crude crescute în soluri lipsite de substanțe nutrivite, prezintă o lipsă

de enzime, chiar din momentul culegerii apare deficitul.

Pentru un proces digestiv și eficient, este fundamentală suplimentarea cu enzime organice.

Ce se întîmplă în urma unui deficit de enzime? PROTEINELE PARȚIAL DIGERATE INTRĂ ÎN PUTREFACȚIE=CARBOHIDRAȚII FERMENTEAZĂ= GRĂSIMILE NEDIGERATE RÂNCEZESC= TOXINELE REZULTATE RĂMÂN ÎN ORGANISM=SISTEMUL LIMFATIC SE SUPRAÎNCARCĂ DE MUCUS= APAR DIVERSE PATOLOGII.

Toxinele fermentate se depozitează ca deșeuri la nivelul încheieturilor și al altor zone cu țesut moale, așa apar manifestările cu degete și mâini înțepenite, dureri de șold, genunchi,etc.

CUM NE DĂM SEAMĂ DE ACESTE DEFICIENȚE ENZIMATICE:- apar tulburări digestive, dureri de cap, constipație, gaze, arsuri în capul pieptului, balonare, probleme ale colonului- sindrom de colon iritabil, grăsime în exces, boli cardio, alergii.

Dacă ne hrănim cu alimente lipsite de enzime, corpul apelează la propriile stocuri, enzimele digestive și sistemice. Ajungem să epuizăm organismul, forțând sistemul imunitar să intervină în digestie, în loc să lupte cu boala.

Suplimentele cu enzime ajută la creșterea energiei în organism, permit o digestie rapidă și ușoară, iar asimilarea nutrimentelor ajută la construcția și repararea țesuturilor, pe lângă menținerea unui sistem imunitar rezistent.


Mulți pacienți prezintă intoleranțe alimentare cronice, fără ca măcar să fie conștienți de acestea. Oameni pot moșteni sau dezvolta intoleranțe față de proteine, zaharuri, fibre, carbohidrați , grăsimi, lactate. Le lipsesc enzimele necesare pentru descompunerea alimentelor care le fac probleme.

Persoanele care nu pot digera proteine au permanent poftă de ele. Acestea suferă de anxietate, osteoporoză, edeme, inflamații ale ochilor și urechilor, endometrioză, ciocuri ale oaselor.

Majoritatea prezentăm sensibilitate la lactate, dar o enzimă digestivă pentru carbohidrați poate ușura digestia.

Persoanele intolerante la zahăr au poftă exagerată de dulciuri și suferă de depresie, balonare, astm, constipație, infecții ureche, alergii alimentare.

Intoleranța la carbohidrați, la gluten este valabilă pentru toți și mai ales, astmaticilor.

Persoanele intolerante la grăsimi au poftă de mâncăruri grase, de sare și suferă de eczeme, boli ficat și vezică biliară.

Consumul de enzime digestive vegetariene duce la eliminarea: arsurilor de la nivelul stomacului, gazelor, dureri de cap, probleme colon, stres, oboseală cronică, oscilațiile greutății,etc.

Enzimele le pot fi de ajutor astmaticilor și persoanelor cu alergii sau congestie nazală, crize de rinită alergică.

Digerarea hranei fără un aport suficient de enzime, consumă mai multă energie decât oferă acea hrană.

Beneficiile consumului de enzime:-prevenirea de deșeuri toxice în intestine;

-asimilare grăsimi și proteine;

-absorbția substanțelor nutritive;

-digerarea unor cantități mai mari de carbohidrați.

Doctor Ellen W. Cutler este specializat în terapia cu enzime de mulți ani. Aceasta relatează în cărțile sale despre majoritatea cazurilor cu intoleranțe, alergii, astm și tratarea 100% a acestor afecțiuni.

William E. Frazier, un susținător al terapiei cu enzime: ,, Să nu remarci că, dacă nu toate, cel puțin majoritatea bolilor degenerative au la bază un numitor comun, iar acesta este tocmai hrana pe care o consumăm, reprezintă o insultă adusă intelegenței umane.''

26 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page