top of page
Caută
  • cabinetdenutritieonline

Cauze fizice și emoționale ale otitei la copii

Mulți oameni se aleg cu boli doar prin împlinirea poftelor pe care le au . De mult timp, nu se mai trăiește conform legilor naturii și nici principiilor după care este format corpul uman.

De exemplu, mintea nu se distruge din cauza efortului intelectual, ci a alimentelor nepotrivite, în momente nepotrivite, formându-se acidoză la nivelul creierului ( toxinele generează accident vascular cerebral, alzheimer, hidrocefalie ).

Corpul suportă acest abuz de-a lungul anilor, fără a se împotrivi. Semne sunt din copilărie, aparent banale, care în timp generează boli cronice: dureri de cap, răceli, mucus la nivelul urechilor, gâtului: otite, laringite, bronșite.




Astăzi este posibil să tratăm dar și să prevenim infecțiile tractului respirator (otite, adenoidite, rinosinuzite, rinofaringite etc) utilizând o nouă abordare terapeutică, holistică. AFLĂM CAUZA ȘI ELIMINĂM TOT CE GENEREAZĂ ACEASTĂ AFECȚIUNE!

Suntem în perioada cu polen și poluanți, ceea ce generează mucus în exces, prin iritarea sinusurilor. Antihistaminicele usucă mucusul în exces, ceea ce agravează afecțiunea prezentă, iar corticoterapia poate întârzia creșterea la sugar sau în copilărie.

O alimentație acidă, generatoare de mucus, produce diverse afecțiuni în corp. Printre primele alimente inflamatorii ; gluten, lactate, tot ce este alb: zahăr, făină albă, paste albe, sare iodată ( se preferă forma integrală).

SOLUȚIA în tratarea otitei ; - turmeric, pentru acțiune puternic antiinflamatoare- 1 linguriță/zi

- vitamina C alcalină - 3 lg/zi

-argint coloidal puf

- baie fierbinte la picoare cu sare Espom

-Uleiul de urechi pe bază de usturoi( preparat în casă) se poate folosi de două ori pe zi până la vindecare, ajută circulația limfei în zona gâtului, care este încărcată de mucus de la alimentele de origine animală, gluten și alte produse inflamatorii.

- Mullein Oil, de la Plantextrakt, puternică acțiune antiinflamatoare, antimicrobiană și antivirală datorată substanțelor active: aucubina și derivații, catalpolul si derivatii, apigenina si luteolina.


CAUZE EMOȚIONALE:

Copiii care prezintă afecțiuni la nivelul urechii exprimă un conflict legat de mediul familial sau de școală( grădiniță/ creșă..). Copilul aude, participă la conflictele dintre părinți, dar aceste nu poate spune nimic, ori este prea mic și nu se poate exprima verbal, ori se închide în el și se macină pe interior. Adună în el mânie, haos, agitație.

SOLUȚIA; Copilul are nevoie să simtă armonie, să fie în centrul iubirii. Așa el va asculta cu iubire părintele și nu va avea emoții reprimate, care se vor transforma în boli.


Copilul își formează de mic gusturile, iar mai târziu va fi mai greu să schimbi stilul de viață și alimentar. Pentru a evita acumularea de mucus în organism, urmează o dietă hipoalergizantă timp de 3 săptămâni, fără gluten și lactate. Corpul formează o dependență față de lactate, deoarece acestea conțin casomorfine( efect ca opioidele), iar dopamina eliberată de creier îți oferă plăcere în timpul consumului.

Cât despre starea spirituală generată de afecțiuni ale urechii, părinții sunt cei care au nevoie un// tratament //, de momente de detașare și liniște, pentru a încărca cu energie pozitivă și iubire un copil pur.

Sănătate și iubire tuturor!

1.161 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page