top of page
Caută
  • cabinetdenutritieonline

Ciclul intern al organelor

Actualizată în: 29 apr. 2020


De multe ori, uităm sau ignorăm legile naturale ale corpului nostru.

Programat să se regenereze singur, să creeze și să ofere randament maxim, are nevoie doar ca noi să-i ascultăm mesajele clare.

Fiecare organ are două ore de activitate maximă zilnic și este nevoie să le știm , pentru a nu solicita în plus organismul.

Funcțiile stomacului sunt la valoare maximă între orele 07:00- 09:00. Indicat ar fi să nu consumăm hrană solidă în prima parte a zilei. Dacă este necesar, să avem mare grijă la calitatea și cantitatea alimentelor consumate. Corpul are nevoie de multe fluide la trezire :apă, ceaiuri, sucuri din fructe.

Fiind momentul de maximă flexibilitate, putem începe cu exerciții fizice ușoare( întinderi, genoflexiuni, abdomene, bicicleta, lumânarea,etc) , yoga, pilates.

Între orele 09:00-11:00, lucrează intens splina și pancreasul, iar stomacul are nevoie de odihnă.

Nu trebuie să consumăm alimente greu digerabile. Pancreasul controlează glicemia și este necesar să evităm fructoza artificială, dulciurile, produsele de patiserie. Putem avea o gustare alcătuită din fructe, pseudo-cereale, un pumn de nuci sau semințe.

Între 11 si 13, inima este la capacitate maximă. Evităm momentan mese copioase.

După ora 13, începe senzația reală de foame, corpul fiind acum conectat la elementul FOC.

Urmează intestinul subțire, cu o activitate intensă între orele 13 și 15. Activitatea lui este ghidată de sistemul nervos vegetativ, putând fiind blocată sau dereglată de stres.

Vom servi masa în liniște și armonie cu noi, atenți doar la farfuria noastră, fără vorbe, TV, citit.

Mestecăm de multe ori fiecare îmbucătură și ne vom ridica de la masa la fel de ușori cum am început.

Intervalul 15- 17 este perioada vezicii urinare. Împreună cu rinichii, ajută la dezintoxicarea organismului. Ceaiurile diuretice au efect maxim acum.

Între 17 și 19, rinichii funcționează intens. Se evită total consumarea lichidelor după ora 19, pentru a nu forța inutil rinichii.

Compresele calde, pătura electrică sau sticlele cu apă fierbinte puse direct pe zona rinichilor, ne vor alunga orice durere care apare la nivelul coloanei vertebrale.

Circulația sanguină își desfășoară activitatea între ora 19 și 21.

După ora 21, se realizează o acumulare intensă de energie . Recomandat este să lăsăm corpul să se odihnească, altfel rămânem conectați la elementul AER prea mult și mintea își face de cap( multe gânduri haotice).

La ora 23.00 urmează vezica biliară și ficatul. Vezica biliară împreună cu secrețiile ei, participă la digestie. Stresul, mâncarea procesată și combinată greșit, împiedică funcționarea corectă a bilei. Compresele umede și calde pe ficat ajută foarte bine acum. Ceaiul de pelin, băut cu înghițituri mici, ajută bila( cu 20 min ,înainte de masă).

Între orele 1.00 și 3.00 este ficatul. Acesta suferă din cauza toxicității mărite a unor alimente ( gluten, lactate, carne) , mai ales nicotină, alcool, stres.

Pentru cei care mănăncă mult seară, cam greu să.și mai îndeplinească vreun rol organele principale. Si, asa se acumuleaza toxine, care incarca corpul de mucus si apar dureri, pietre, dopuri, lipoame, chisturi, ciuperci,etc.

Între 3.00 și 5.00 dimineata sunt plamanii.

Fumătorii, cei care consumă gluten, lactate, patiserie, au corpul plin de mucus , iar dimineța pot începe eliminările și accesele de tuse, plămânii lucrând noaptea pentru a scoate din gunoi la prima ora a zilei.

Noaptea suntem conectați la elementul PĂMÂNT. ne curățăm, ne detoxifiem , ne regenerăm la fel ca și Natura, dacă lăsăm corpul în pace, să-și facă treaba.

Între 05.00 și 07.00, intestinul gros lucrează. În general, hrana stă două ore în intestinul subțire și până la 20 de ore în intestinul gros.


Respectăm ciclul organelor interne, mâncăm simplu și ne bucurăm de VIAȚĂ.

DOAR ESTE PRIMĂVARĂ! Luați contact cu aerul, pentru a neutraliza undele 5G. Natură, flori, păsări, pământ, iarbă... Să ne conectăm din nou cu Natura, pentru a fi în echilibru !

Vă îmbrățișez cu iubire ,

Laura





67 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page