top of page
Caută
  • cabinetdenutritieonline

CREATING LIFE WITH LIFE !

CINE VREA MAI MULTĂ ENERGIE ÎN SARCINĂ / ALĂPTARE/ VIAȚA DE MĂMICĂ?

În primul rând trebuie să înțelegem și să ne asumăm profund rolul de mamă. Esențială este pregătirea cu cel puțin 6 luni înainte de concepție, pentru ca viitoarea mămică să-și poată curăța organismului și să înceapă atunci procesul de detoxifiere, nu în timpul sarcinii sau alăptării.



Suntem speriate încă din sarcină de formele de deficit, de riscurile copilului ,, nevaccinat,, , de importanța proteinei animale, ..mănâncă cât pentru doi,, . Suntem bombardate de obstacole, frici, educate către o operație de cezariană - tot din cauza fricii, îndopate de vitamine prenatale- substanțe chimice, artificiale, pe care corpul nu le poate asimila,etc.

Dacă este dificil să tolerați suplimentele prenatale artificiale , încercați-le cu alimente sau într-o altă formă, cum ar fi lichid, pulbere sau masticabile, toate organice din surse 100% vegetale. Rețineți că cel mai bun mod de a obține substanțele nutritive de care are nevoie organismul dvs. este prin alimente, deci nu utilizați un supliment prenatal ca scuză să mâncați prost sau de teama carențelor ! Din nou, asigurați-vă că vă consultați cu persoana potrivită, specializată în cel puțin unul din domeniile nutriției, homeopatiei, apifitoterapiei, gemoterapiei, drumul către natură.

Într-adevăr, o gravidă sau mămică care alăptează are nevoie în plus de Fe, Ca, acid folic, Zinc, Iod, vitamina D, vitamina B12, acizi grași esențiali, grăsimi nesaturate ( Omega 3, 6 din uleiul de semințe de in, de nuci, de cânepă; din nuci și diverse semințe, avocado) , toate fiind luate dintr-o alimentație cu un procent mare de hrană crudă, nepreparată termic.

Vitamina B12 poate fi produsă în organismul nostru, doar dacă oferim hrană crudă care să formeze un mediu propice, alcalin, pentru asimiliarea acesteia. O persoană care mănâncă normal, prezintă o stare de acidoză metabolică și corpul chiar dacă consumă sursă de vitamina B12 din proteina animală, procentul de B12 primit ESTE FOARTE MIC, până se sparg lanțurile complexe de aminoacizi din proteina animală, toată energia depusă și forțarea organismului duc în final doar la reziduuri de acid uric, purine. Algele marine prezintă o sursă bogată de vitamina B12: Spirulina, Chlorella, cât și plantele verzi. Hrana crudă v-a ajuta la formarea unui mediu propice în intestine pentru a putea ajuta și la asimilarea vitaminei B12, care este esențială în sarcină.

Primul trimestru este important pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului în burtica mamei. Se interzice orice ecografie până la 12 săptămâni ( puteți urmări filmulețele Dittei Depner pe youtube). Nu adăugăm mai multă proteină animală, deoarece se intensifică starea de acidoză a gravidei și bebe va primi numai reziduuri. Modificarea calorică pentru primul trimestru este zero.

Grețurile și vărsăturile arătă doar starea de acidoză în care vă aflați. Glandele suprarenale sunt slăbite de stilul de viața pe care îl duceți, iar sarcina prezintă epuizarea acestora. O alimentație formată din multe crudități, fructe, legume, frunze verzi, suplimente organice din plante și o pregătire spirituală, prezintă pași esențiali pentru liniștea ta și a puiului tău.

În al doilea trimestru, vei avea nevoie de 300-400 de calorii în plus. Se va mări consumul de vegetale în prima parte a zilei, iar prânzul și cina vor fi însoțite de salate verzi compuse din diverse nuci și semințe, avocado, fulgi inactivi de drojdie, lămâie și multe verdețuri: ceapă verde, mărar, pătrunjel, spanac, kale.

Sarcina nu este momentul potrivit pentru a face restricții calorice sau a scădea în greutate.

Limitarea consumului de proteină animală: carne, brânzeturi și lapte nepasteurizate ( listeria) , vor scăpa corpul de diverse tulburări digestive, oboseală și încărcare limfatică.

Al treilea trimestru este dificil, din cauza surplusului de greutate și a dificultăților care apar: arsuri, indigestie, poziție inconfortabilă, respirație grea,etc.

Alimentația pe bază de plante pe care o urmez de 5 ani, m.a învățat în cele două sarcini că : NU APORTUL DE PROTEINE ESTE IMPORTANT! ci : HIDRATAREA CORECTĂ! pentru că rinichii tăi filtrează și urina lui bebe și ai nevoie de 3-4 l de lichide zilnic; și APORTUL CRESCUT DE HRANĂ CRUDĂ.

Proteinele nu trebuie să crească în timpul primului trimestru, ci să crească până la 28 de grame pe zi începând cu a patra lună și să continue la acel număr pe întreaga durată a sarcinii. Doar pentru a vă oferi câteva exemple de alimente mai mari în proteine: 1 cană de quinoa= 8 grame de proteine, 1 cană de lapte de soia=7 grame de proteine, o mână de spanac=5 grame de proteine, 1 cană de broccoli fiert la abur = 4 grame de proteină.

Dacă corpul îți cere și carne, ouă sau lapte și derivatele sale, poți consuma de două ori pe săptămână (întotdeauna însoțite de legume și salate), deoarece corpul tău nu poate face față în acel moment unei alimentații vegane, suprarenalele fiind epuizate total.

În prima sarcină, am avut zile întregi de mono-fruct, zile în care consumam doar alcalin, pentru a neutraliza aciditatea în care se afla organismul meu. În iunie, urmam cure cu cireșe, iulie august cu pepene roșu și toamna cu stugure. La a doua sarcina, consumul crescut de fructe m.a ajutat să evit tulburările digestive, grețuri, vărsături, cât și orice formă de disconfort: crampe, constipație.

Dacă alimentele nu sunt preparate termic, corpul tău și al bebelușului beneficiază de întreaga paletă de enzime, vitamine. Fructele și legumele te vor ajuta să-ți controlezi greutatea corporală și să-ți mărești nivelul de energie, acestea fiind ușor de asimilat de către organism.

Meniul trebuie să fie variat și echilibrat, cât și individualizat pentru fiecare mămică.



CE POȚI CONSUMA ÎNTR-O ZI;

Dimineața: 250-500 ml suc de fructe/legume/verdețuri stors prin presare la rece și superalimente: pulbere de Spirulină, Chlorella, polen crud.

-salată de fructe și 2-3 linguri de semințe sau nuci/salată de legume/ diverse pateuri vegatale preparate

Prânz: supă crudă de legume/ supă cremă ( preparată termic 14-16), pastă de avocado, spaghete de dovlecel,

Seara( cel târziu ora 19); salată simplă, fără semințe sau nuci și legume sau diverse cereale fără gluten: mei, hrișcă, quinoa, cuscus, amaranth.

NU COMBINĂM:

NU AMESTECĂM NICIODATĂ 2 PROTEINE DIFERITE: carne cu ouă, brânzeturi sau leguminoase.

Nu amestecăm proteină animală cu cele bogate în amidon: paste, pâine, cartofi, orez.

Deci, nu cartofi cu carne, sau paste cu carne si branza, sau placinta cu branza ( bomba : zahar+ulei+faina alba- toxic). Orice viitoare mama sau deja mama trebuie sa cunoască reguli de bază în alimentație și nutriție, pentru a putea crește o familie armonios și sănătos!




145 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

留言


bottom of page