top of page
Caută
  • cabinetdenutritieonline

Cum arata cel mai bun MIC dejun?


De ce se considera ca micul dejun este cea mai importanta masa din zi, din moment ce este ''MIC,,?

Intr-un articol va scriam despre ciclul intern al organelor , si cum fiecare organ are orele sale de activitate maxima. Asa este si cu ciclurile corpului: 04-12- ciclul de detox, 12-20- ciclul de alimentare, 20-04 - reparare, regenerare.

In cursul noptii si pana la 12 dimineata, intregul sistem digestiv lucreaza pentru a digera tot ce a mancat in ziua respectiva. Daca noi consumam direct proteine , carbohidrati complecsi, il obosim si mai tare.

Pentru o stare perfecta de claritate mentala, energie si starea de bine fizica, corpul are nevoie de carbohidrati simpli, hrana care se poate digerat rapid, de preferat lichida, sucuri din fructe sau smoothie-uri.

Noaptea au loc procesele de vindecare, de reparare, de inlocuire a tesuturilor, a celulelor. Dupa ce am reparat, intre orele 04 dimineata si 12, eliminam toxinele din organism. Daca te.ai trezit setat pe o masa consistenta, corpul spune stop programului de detox natural si incepe incarcarea cu alte toxine provenite din hrana greu digerabila( proteine animale, lactate, grau).


Rontaiala pana la miezul noptii ne tine sistemul digestiv la foc automat. Daca ai mancat doar 2-3 migdale, intregul sistem digestiv porneste pentru a digera corpul strain introdus.

Toata energia se centreaza in zona abdominala si asa, alte procese nu se mai desfasoara corect si eficient, tot sangele fiind trimis in zona stomacului pentru digestie.

Sa iti explic de ce iti recomand un mic dejun simplu.. Gandeste-te ca proteina animala, fie ea carne sau lactate, se digera in 10-12 ore, pe cand fructele se digera in cel putin o ora. Asa ii faci timp corpului pentru a fi fluid, pentru a se misca in acelasi timp cu energia apei, aerului.

Fructele sunt drenoare limfatice si te vor ajuta sa elimine toxinele din organism prin sistemul limfatic.

FRUCTELE SUNT SINGURELE CARE AU CAPACITATEA DE A CURATA LIMFA.

ESTE VARA! Abundenta de fructe si legume este la maxim si trebuie sa profitam din plin, avem gama completa de antioxidanti, vitamine si minerale! Fructele previn supraincalzirea organismului, fiind alimente racoroase, crude, usor digerabile.

Dimineata absorbtia si asimilarea este maxima, fructele oferind cel mai consistent MIC dejun.


Fructele se consuma doar pe stomacul gol, fara a le combina cu alte alimente. Poti folosi fructe atunci cand faci un smoothie verde, iar dulcele fructelor va schimba gustul verdeturilor.

In schimb, pepenele nu se combina cu niciun aliment. Se consuma ca atare si este un puternic antioxidant si drenor limfatic. Incearca o zi in care sa consumi doar pepene, este minunat!


Dacă avem nevoie de energie maxima , putem face sucuri stoarse prin presare la rece sau forma de smoothie din fructe. Zaharurile din fructe sunt absorbite rapid şi ne vor umple imediat cu combustibil de calitate. Fructele sunt compuse în principal din fructoză (care se transformă în glucoză) şi apă (90-95%).

Ele ne curaţă şi hrănesc corpul în acelaşi timp. Daca fructele contin glucoza, ele devin hrana preferata a creierului.

In diverse afectiuni, fructele se consuma cu moderatie la inceput, pana cand corpul este readus din nou catre Natura. Pentru diabet, hiperglicemie, guta, gastrita, se recomanda maxim 200 ml de fruct dimineata sau fructele consumate ca atare.

CUM TE SIMTI CAND TE TREZESTI DIMINEATA? Limba ta este incarcata, prezinti halena, transpiratie urat mirositoare, eruptii pe piele? Semne ca corpul tau a lucrat toata noapte pentru a elimina toxinele din organism. De aceea, corpul este deshidratat si simti nevoia de a bea apa la trezire. Fructele sunt bogate in apa si ajuta la hidratarea optima a organismului.

Daca nu prezinti afectiuni digestive, consuma fara stres fructele, pana la pranz. Vei renunta si la cafea cu timpul, fructele oferind energie totala fara efecte adverse, in schimb, cafeaua va slabi glandele suprarenale pana la epuizare.


LA CAT MAI MULTE FRUCTE SI LEGUME IN VIATA TA!



96 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Kommentare


bottom of page