top of page
Caută
  • cabinetdenutritieonline

,,CURĂȚENIA,, DE PRIMĂVARĂ A CORPULUI

Actualizată în: 27 mar. 2019



Pe perioada iernii, majoritatea oamenilor își petrec timpul doar în spații închise, cu exces de hrană procesată și temperatura ambientală foarte ridicată , ceea ce slăbește corpul pe perioade lungi de timp ( suprarenale epuizate- problema puțin înțeleasă de medicina tradițională).

Acum este momentul potrivit să ne curățăm de energiile stagnante de peste iarnă și de reziduurile acumulate în organism: mucus și placa mucoidă.

O schimbare completă și vizibilă cere minim 21 de zile de curățare, de obiceiuri noi. Pentru ca și propriul organism să înceapă procesul real de detoxifiere,acesta are nevoie de repaus digestiv și de odihnă . O hrană simplă și curată este cheia.


SEMNE CARE ÎȚI ARATĂ CĂ AI NEVOIE DE DETOXIFIERE ȘI DEPARAZITARE :

-constipație

-balonare

-acnee

-diferite tipuri de durere: cap, coloana vertebrală

-surplus de greutate

-oboseală cronică

-insomnie ( dezechilibru hormonal)

- transpirație abundentă, urât mirositoare, ficatul și colonul se chinuie să elimine o cantitate mare de toxine

-dureri musculare, toxinele în exces stimulează receptorii de durere din mușchi, ducând la spasme, crampe și cârcei ; toxine acumulate din hrana de origine animală

-probleme ale pielii, diferite erupții : coșuri, papiloame, lipoame, psoriazis, zona zoster,etc.

Ficatul este depășit, iar pielea percepe toxinele ca otrava , expunând la suprafața pielii aceste erupții.

- cearcăne

-dificultăți de concentrare.

SINGURELE ALIMENTE CARE SE OCUPĂ DE DETOXIFIEREA CORPULUI SUNT FRUCTELE ( lămâie/lime, grapefruit, pepene, struguri, fructe de pădure).

CURELE DE DETOX NU ÎNSEAMNĂ DOAR FRUCTE ȘI SUCURI DIN FRUCTE, ACEASTA TREBUIE SUSȚINUTĂ DE PLANTE, SPORT ȘI MEDITAȚIE.

O CURA DETOX SE FACE TREPTAT, URMARIT DE UN CADRU SPECIALIZAT IN DOMENIUL NUTRIȚIEI.




CE TREBUIE SĂ ELIMINĂM DIN ALIMENTAȚIE:

-ZAHĂRUL -înlocuirea cu fructe uscate, fructe dulci, coapte, miere.

-GRÂUL/GLUTENUL( se lipește de intenstine și încarcă sistemul limfatic cu mucus, creează constipație și blochează intenstinele) , ÎNLOCUIREA CU HRIȘCĂ, MEI , AMARANTH, QUINOA.

-produsele din SOIA

-LAPTE ȘI LACTATE DE VACĂ ( produc migrene, dureri articulare, spondiloză, lombalgii.. ),

am vorbit și în articolele anterioare despre efectele lor asupra sănătății.

UN REGIM VEGETARIAN POATE DEZECHILIBRA EXTREM CORPUL , DACĂ CONȚINE GRÂU ȘI TOT CE ESTE ALB: ZAHĂR, OREZ, PASTE, SARE IODATĂ,ETC.

SE POATE TRĂI LINIȘTIT CU ORICE STIL DE VIAȚĂ- OMNIVOR, VEGETARIAN, VEGAN , RAW VEGAN, FRUCTARIAN, dacă înțelegi principii de bază :

-multe sucuri proaspăt stoarse prin presare la rece în prima parte a zilei

-procentul de hrană crudă să fie mai mare decât hrana procesată.


UN PROTOCOL PERSONALIZAT DE DETOXIFIERE SE FACE ÎN URMA ANAMNEZEI PACIENTULUI, A STILULUI DE VIAȚĂ ȘI ANALIZELOR DE SÂNGE.


CUM RĂMÂNE CU SPORTUL? În timpul detox ului nu este indicat să-ți suprasoliciți organismul prin sport, deoarece se intensifică starea de acidoză a organismului. Șocul produs de schimbarea bruscă a alimentației și de terapiile specifice detox-ului nu trebuie amplificat prin suprasolicitare sportivă. De aceea activitățile recomandate sunt înot, Pilates, power walking , yoga.


DETOX COMPLET

CUM PUTEM SCĂPA DE EMOȚIILE NEGATIVE? DE MULTE ORI, ACUMULATE ȘI DIN HRANA CONSUMATĂ, DIN FRICA ȘI TEROAREA PE CARE A AVUT.O ANIMALUL LA SACRIFICARE ȘI IMPREGNATĂ ÎN CARNE.

MINTEA ESTE CEA CARE GÂNDEȘTE, IAR INIMA CEA CARE SIMTE. OBSERVATORUL INTERIORUL ESTE CEL CARE NU SE IDENTIFICĂ CU NICIUNA, CARE RĂMÂNE ÎN STAREA DE MARTOR ȘI CONTEMPLĂ FIECARE GÂND ȘI EMOȚIE.




De exemplu, ați mâncat ceva toxic și corpul a respins mâncarea. Nu puteți forța stomacul să primească ceva ce nu dorește. Așa se întâmplă și la nivel mental cu emoțiile negative, cu mânia. Ați acumulat ceva toxic, iar psihicul dorește să-l elimine, dar NU TREBUIE să aruncați aceste toxine către o altă persoană. SOCIETATEA ÎÎ ÎNVAȚĂ PE OAMENI SĂ SE CONTROLEZE. NIMENI NU-ȘI EXPRIMĂ EMOȚIILE NEGATIVE, ,,MAI BINE NE PREFACEM CU RÂSETE ȘI LACRIMILE LE ASCUNDEM ÎN INTERIOR,, .

,, TRĂIȚI FIECARE EMOȚIE PE CARE O SIMȚIȚI, CĂCI EA ESTE UNA CU VOI. ,, Osho






101 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page