top of page
Caută
  • cabinetdenutritieonline

Diabetul zaharat


Diabetul zaharat este o formă de metabolism cu evoluție cronică, caracterizată prin perturbarea metabolismului glucidic, lipidic, protidic și mineral, datorat insuficienței absolute sau relative de insulină. Acesta se manifestă după ani de evoluție tăcută. Crește riscul de : boli cv, atac cerebral, nefropatii. Printr-o prevenție corectă, acesta poate intra în remisie sau vindecare completă.

Prin prevenire, este esențial să urmăm o alimentație neprocesată, să scădem greutatea corporală la obezi, să scădem consumul de grăsimi saturate (PROTEINA ANIMALĂ) și glucide, să evităm stresul.




Normalizarea greutății corporale este esențială. Consumul de glucide rafinate, băuturi bogate în calorii, acidulate, lipide, alimente sărace în fibre, cresc glicemia. Un copil obez va face cu siguranță o formă de diabet, care va duce în timp la diverse complicații, mai ales emoționale.

Medicina alopată susține că diabetul este o boală cronică nevindecabilă, dar studii concrete ne arată că doar cu o alimentație vie, vegană sau raw-vegană, persoanele bolnave își pot normaliza nivelul glicemiei și corpul poate produce din nou insulină.

Bolnavul trebuie instruit să aibă cunoștințe despre boală, dar mai ales despre metode naturale de tratament, nu speriat cu multiplele complicații care pot să apară sau îndopat de medicamente.

Este acceptată în geneza diabetului, rolul consumului exagerat de zahăr și dulciuri concentrate, grăsimi animale( prăjeli, rântașuri), supraalimentația, indiferent de natura alimentelor.

TRAUMELE PSIHICE PUTERNICE, DIURETICE, ANTICONCEPȚIONALE, FUMATUL, ATEROSCLEROZA PANCREASULUI, duc în timp la diabet zaharat. Dar suntem atât de blocați și ignoranți, încât lăsăm totul în seama medicului, nu ne mai ascultăm propriul corp.

Țesutul muscular este cel mai mare consumator de glucoză, excesul depunându-se sub formă de grăsime în panicul adipos. Circuit continuu: ficatul, marele depozitar și distribuitor de glucoză și țesuturile-mai ales muscular, marele consumator. Legătura este făcută în sânge, unde glucoza se menține între 70-120. Când insulina este insuficientă, glucoza nu poate pătrunde în celule, crește în sânge și apare hiperglicemia. Pentru a putea elimina glucoza în exces din sânge, se elimină prin rinichi o cantitate mai mare de apă ( POLIURIE). Apare deshidratarea, iar organismul apelează în compensație la masa musculară și la țesut adipos, care vor duce la scăderea în greutate a diabeticului. Perturbarea metabolismului glucidic, duce și la consumarea grăsimilor, astfel cresc excesiv în sânge corpii cetonici, apărând în urină-cetonurie. În final, apare ACIDOZA.

Rolul insulinei : crește utilizarea în scop energetic a glucozei în mușchi, transformă glucoza în grăsimi, permite încorporarea lipidelor din chilomicroni în trigliceride de depozitare, în celulele adipoase.



REGIMUL SAU SCHIMBAREA COMPLETĂ A STILULUI DE VIAȚĂ ALIMENTAR REPREZINTĂ CONDIȚIA ESENȚIALĂ PENTRU VINDECARE.

O dietă raw-vegană poate vindeca diabetul zaharat de tip 2. Nivelul de glucoză din sânge va începe să scadă încă din prima săptămână cu o alimentație crudă.

Programul alimentar este creat pentru fiecare pacient în parte, pentru a putea fi flexibil și ușor de respectat. După cel puțin 3 săptămâni de dietă crudă, apar beneficii ale acestei schimbări esențiale:

- Se stabilizează nivelul glucozei în sânge

- Se reduce riscul de complicații, boli cv

- Digestie mai bună

- Scăderea în greutate

- Reducerea riscului de cancer

- Crește nivelul de energie

O dietă raw-vegană nu este potrivită pentru cei care locuiesc în zone reci sau care au un tip diferit de constituție a corpului.

Primul pas pentru a începe tranziția : - prepararea zilnică a sucurilor din fructe sau legume proaspăt stoarse prin presare la rece

-consumul de salate : la care adăugăm zeamă de lămâie în loc de oțet sau avocado ca grăsimi bune și sănătoase.

Fitonutrienții ajută la "întoarcerea" metabolismului corpului dumneavoastră la nivel celular și reglează hormonii care ajută la controlul apetitului. Fructele și legumele au niveluri ridicate de antioxidanți cu compuși care promovează sănătatea și care împiedică boala. Majoritatea vitaminelor și fitonutrienților sunt distruse sau deteriorate atunci când sunt gătite sau prelucrate termic, astfel încât acestea sunt mai puțin disponibile pentru asimilare. Pe scurt, atunci când vă preparați mâncarea, distrugeți substanțele nutritive. Este ca și cum ai mânca alimente goale sau calorii goale, care te umple temporar.




Am fost formați să credem că singura sursă de proteine este carnea. Dar, în realitate, proteinele din plante sunt  de calitate superioară, ușor asimilabile de corpul nostru.  Proteina derivată din surse animale este foarte acidă pentru organismul uman și determină creșterea acizilor în limfă, adică stagnare, congestie și automat, boli.
Grăsimile bune le găsim în avocado, nuci, semințe, uleiul de măsline, uleiul de cânepă,etc. Dar nu le preparăm termic!!  
Pentru o digestie sporită și pentru a le face mai puțin acide, înmuiați nucile și semințele peste noapte înainte de a le folosi. 
Cu o dietă de 70% crudități vei mânca mai puțin, deoarece asimilarea de nutrienți va fi mult mai mare. Se va regla nivelul glucozei în sânge, iar corpul va putea produce din nou insulină.

Prin schimbarea stilului alimentar, îți vei recăpăta energia și vei uita de boală! Cu răbdare și perseverență, te poți vindeca !

35 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page