top of page
Caută
  • cabinetdenutritieonline

Frigul și alcalinitatea



Organismul are nevoi diferite pentru fiecare anotimp în parte, mai ales în sezonul rece, când frigul aduce la suprafață tot mucusul și toxinele care ne degradează treptat corpul. Glandele suprarenale au nevoie de susținere pe timpul iernii, deoarece atunci este consumul cel mai mare de hrană procesată termic, exces de proteină animală și alte mâncăruri grele pentru ficat, pancreas și organele din jur: grăsimi de toate felurile.

Cei care prezintă după sărbători, creștere în greutate , valori crescute de colesterol, acid uric( mai ales de la carne), este recomandată curățarea corpului și întoarcerea la simplitatea, cu un consum crescut de crudități specifice sezonului.

Sistemul limfatic prezintă locul unde se adună majoritatea toxinelor până la eliminare. Mâncăm greu și nu facem mișcare, așa ajungem să ne simțim greoi, reținem apă, mâinile și picioarele sunt umflate și amorțite, mai reci dacă avem și suprarenalele slăbite. Pentru a ajuta sistemul limfatic să funcționeze optim, cât și rinichii( care suferă mai mult pe perioada frigului) avem nevoie de alimente alcaline, care să curețe limfa: fructe și legume alcaline, cât și de drenaj limfatic cu ajutorul unor suplimente naturale sau extracte gemoterapice.

Persoanele obosite cronic sau cu patologii cronice, suprasolicitare, au nevoie mai mare de antioxidanți, pe care îi putea lua doar direct din natură.

Este bine să avem în casă pentru primele simptome de răceală și gripă: miere, polen crud, portocale, clementine, ananas, produse fito-gemoterapice: Polygemma 4-sinusuri sau Polygemma 3-tuse. Este important să ne revenim complet dintr-o răceală și să nu oprim simptomele cu antitermice, antiinflamatare sau antibiotice, adică să stocăm în organim mucusul care trebuie eliminat pentru a ne vindeca. Convalescența necesită odihnă și repaus alimentar: consumul crescut de lichide 2-3 l /zi în funcție de nevoile corpului: apă, ceaiuri, sucuri din fructe și supe sau zeama de la zarzavaturi(1 l /zi).

Frigul accentuează durerile articulare, mai ales forme de reumatism, artrite, artroză, gută. Toate acestea pleacă de la consumul de proteină animală, mai ales lactate, care sunt acide și corpul fură din Calciul nostru din oase pentru a tampona aciditatea. Durerile articulare sau traumatismele din timpul iernii se pot atenua cu o dietă curată și simplă, iar ca antiinflamatoare local: Gheara diavolului sau Arthopyt cremă( cu extracte de arnica, tătăneasă, sare de Bazna).

Răceala poate apărea din mai multe cauze:prioritar consumul de alimente super -procesate, prăjeli, rântașuri, junk-food, lipsa de somn, stare de oboseală, emoții negative!

Un corp acid și populat de reziduuri ( diverși paraziți, ciuperci )și toxine, devine: agitat, anxios, nervos, iritabil. Mai ales dacă se consumă și diverse excitante ale sistemului nervos-toxice; sucuri acidulate, energizante, cafea, tutun, droguri,etc.

Chiar dacă afară este mai puțină lumină, avem mai mult timp de contemplare în singurătate. Putem compensa cu o stare de bucurie și lumină în interiorul nostru. Iarna reprezintă o perioadă de interiorizare, de meditație profundă pentru liniștea și purificarea corpului-vorbirii și minții. Adunăm energia din interiorul nostru și ne focusăm către vindecare și echilibrare!


38 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page