top of page
Caută
  • cabinetdenutritieonline

Gustări sănătoase


Vrei să începi ziua în plină energie, nu? Atunci nu este cazul să-ți forțezi tractul digestiv și toată energia să se ducă către digerarea hranei consumate. Nu poți consuma de la prima oră proteină animală, nu te va ajuta : cana cu lapte, ouă sau mezeluri. Toate îți vor încărca organismul de mucus și toxine. Vei avea imediat: stare de amețeală, dureri de cap, oboseală, iritabilitate, meteorism, dereglări ale tranzitului,etc.

Dacă ești genul de persoană care nu consumă hrană dimineața, un smoothie consistent te va ajuta în prima parte a zilei. Poți adăuga la blender sau la storcător : fructe și frunze verzi ( spanac, salată).

După trezire, este indicat să bei o apă alcalină, enzimatică. Într-un recipient de sticlă: 1,5l apă de izvor sau alcalinizată+ bucățele de fructe lăsate în apă, iar pe parcursul celei de-a doua zi, se consumă această apă vie.

Prefer un mic-dejun rapid și delicios. Consum câteva fructe sau pregătesc un suc presat la rece.

Am pregătit câteva idei de gustări dulci. Într-un viitor articol, voi prezenta și aperitive sărate: pate de nuci, semințe de floarea-soarelui, humus, pastă de măsline , avocado umplut,etc.

Aceste gustări le consum de obicei, la ora 11.00 și ora 16.00 . Se pregătesc rapid și nu ai nevoie de multe ingrediente.


1. Pâine de maia cu unt de arahide( de casă) și felii de măr sau banană ( Copilul a dorit să decoreze și cu prune uscate)

Pâinea cu maia este ușor digerabilă, iar substantele nutritive din cereale sunt absorbite mai bine de către organism datorită dezactivării acidului fitic din bobul de grâu. Are un indice glicemic mic (34), nu creează intoleranțe sau alergii și nu balonează.

Ca să înlocuiesc untul gras , ce se depune pe vase și ajută la formarea bolilor cardio, folosesc unt vegetal preparat în casă din diverse nuci sau semințe: arahide, migdale, nuci românești.


2. Clătite vegane cu magiun fără zahăr și nucă

Ingredientele le pun orientativ, în funcție de ce am în casă, așa că nici cantități exacte nu vă pot da. Ideea e să aibă consistența unui aluat de clătite. Am folosit: făină integrală, lapte de soia, in măcinat( pentru a înlocui oul) și puțină sare. Poți încerca și varianta cu făină de mei /orez /integrală/ orice, cu excepția făinei albe, 2 banane și lapte vegetal.



3.Ciocolată caldă vegană : 200 ml de lapte de soia ( sau migdale), preparat în casă + 3 curmale pastă+ 2lg de carob+ vanilie. Cred că îți este mai ușor cu lapte de migdale: pui în blender migdale,apă și diverse arome, mixezi și strecori laptele rezultat.

Băuturile lactate din comerț, pe baza de cafea sau ciocolata cum sunt cappuccino, cappuccino frappe, ciocolata caldă- favorizează creșterea în greutate, obezitatea și diferite tipuri de cancer.


4. Batoane proteice: am măcinat la râșnița de cafea o cană de nucă, 70 gr migdale, 30 gr susan și 2 lg de chia; am adăugat într-un bol semințele râșnite, pastă de curmale, 4 lg de carob . Trebuie să aibă consistența de cocă sau ca o pastă mai groasă, pentru a se putea modela ușor. Am format batoane și am decorat cu susan și merișoare. Se păstrează la frigider.

După 5 ani de testat și încercat multiple rețete vegetariene și vegane , preparatele pe care le pregătesc rezultă din propria creativitate, mai ales pentru gustul dulce.


5. Tort raw vegan rapid : blatul din 250 gr de nucă+ pastă de curmale+fulgi de cocos

Crema: 2 avocado pasate cu furculița+ miere+ carob.

O gustare rapidă și consistentă, dar și delicioasă. ÎțI ajunge câteva zile. Se păstrează la frigider.



Pentru a construi un nou stil de viață sănătos, preparatele dulci sunt un început bun și încrezător. Poți face zeci de rețete fără zahăr, ouă, făină albă și foarte bune calitativ, nutritiv!

28 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page