top of page
Caută
  • cabinetdenutritieonline

SISTEMUL LIMFATIC NE ANUNȚĂ SOSIREA SEZONULUI RECE

Oare căldura sufocantă din această vară, v-a oprit să mâncați o hrană greu digerabilă, cu exces de sare, zahăr și alimente rafinate? Presupun că mulți dintre voi ați recuperat seara, combinând dulce cu sărat, acru sau iute. Mintea mi-a răspuns că mulți alegem compromisul, plăcerea gustului, senzații scurte și intense, care ne blochează funcționarea normală și ne activează partea animalică a creierului, pierduți în frica constantă, mânia și gelozia lucrurilor mărunte din existența noastră pe Pământ.

Prima lună plină din septembrie, ne aduce schimbare, trăiri intense și nevoia de a ne echilibra fizic, emoțional sau mental. Este momentul să încheiem anumite obiceiuri nesănătoase, să ne oprim din scuze și victimizări, să ne oprim în a ne mai consuma inutil energia.

Putem începe prin disciplina în viața personală și încrederea in Viață, în lucrurile simple și naturale, așa cum a fost creat Universul. Știți că pașii mici făcuți sunt de durată ? Zile în care putem să mâncăm puțin și o hrană ușoară, poate chiar să avem ultima masă până in ora 19. Zile în care să consumăm doar fructe sau legume, zile de post, de reechilibrare. Oare putem?O zi pe săptămână?

Si cum spuneam inca din titlu.. vine TOAMNA! Corpul începe să dea semne de curățare, de eliminare naturală.

Exista doua sisteme importante in corp: sistemul circulator si sistemul limfatic. Asa cum am invatat de la mentorul meu, dr Sorina Soescu, sangele nu ar putea sa fie incarcat cu toxine, nu ar putea sa aiba un ph acid, altfel am muri. Pe cand, limfa este cea care acumuleaza toate toxinele si reziduurile din organism. Consumul de lapte si derivate din lapte, zahar si fainoase, genereaza muuult mucus in corp, limfa se incarca ( ganglionii limfatici se maresc) si apar diverse manifestari pe plan fizic, mai ales, odata cu venirea toamnei: crize de rinita alergica, nas infundat si plin de mucus, tuse cu sau fara expectoratie, marire amigdale/ polipi, dureri articulare, etc.

Detoxifierea de toamna se poate face la nivel respirator, digestiv sau alt loc plin de acumulari toxice.

Stiu, ne schimbam greu ideile, ignoranta ne acapareaza si este simplu sa luam o pastila pentru o durere si mai tarziu sa ne trezim cu INFLAMATII reale in corp.

Si ce este cel mai enervat, adultul atotstiutor pentru copilul sau .. Copil care se naste natural cu instinctul alimentar, alege spontan ce vrea sa manance, cand si CAT simte nevoia ! Nu strica acest echilibru prin comparatia cu alti copii sau incadrarea in tabele si scriere ale OMS.

Ce mai inseamna in ziua de azi sa mananci sanatos? Sa ai in totalitate un stil de viata armonios, sa consumi putin din toate daca asta vrei, dar sa fi responsabil pentru acest lucru! Asa cum m.a invatat Maestrul meu Spiritual, responsabilitatea de a aprecia, de a multumi animalelor , insectelor si tuturor fiintelor simtitoare care s-au sacrificat pentru a fi hrana mea! Sa mananc responsabil un mar, orez sau peste! Sa fiu constienta ca infinite fiinte au murit , fie ca au fost prezente pe acel bob de orez, sau poate in ingrasamintele si substantele cu care s.au stropit fructele si legumele.

Poate ne este teama de schimbare, dar teama ne v.a tine blocati. Cand alegem sa judecam , nu ne mai este teama de nimic.

Asa cum spune Osho ,, constientizarea presupune o lipsa a prejudecatilor,, , .Vreau sa nu mai priviti in jurul vostru, ramaneti centrati doar pe reechilibrarea personala constanta. Ascultati ce spune propriul organism, voi sunteti primul doctor avizat de Natura!

Iti pot spune sa.ti intaresti corpul cu diverse plante, echinaceea, galbenele, macese , ghimbir, dar tu vei incerca si vei stii singur raspunsul, vei simti plantele cu care rezonezi. Eu doar te pot ghida.

METODE SIMPE DE ABORDARE ARMONIOASĂ IN ALIMENTATIA TA:

  1. Notați într.un jurnal alimentar, timp de 7 zile, tot ce consumati si la ce ore. La sfarsit puteti analiza cat de haotic ati mancat , ce greseli ati facut.

  2. Notați în alt jurnal :)), tot ce vă frământă timp de sapte zile, afland astfel ce va rapeste cel mai mult timp si energie, ce ganduri sunt prezente( de multe ori fiind aceleasi ganduri, la aceleasi ore, obicei deja mecanic)

  3. Începeți dimineața cu alergare ușoară, mărind treptat distanta. Simtiti intregul corp.

  4. Exercitii dimineata*de centrare pentru inradacinarea in Pamant, reconectarea cu Mama-Pamant. Lasam greuatea corpului pe fiecare picior, de cateva ori, iar la final pe ambele picioare.

  5. Hranim corpul doar cu lichide in prima parte a zilei, sau alimente usor digerabile.

  6. Masa cea mai consistenta va fi la pranz. Vom evita combinarea mai multor grupe de alimente ( carbohidrati cu proteine sau proteine cu proteine). Putem consuma un pranz bogat in verdeturi, legume sau leguminoase si , pentru doritori, doar o forma de proteina animala la o masa, Alegand ou cu legume/ peste cu salata,etc.

  7. Mestecam de zeci de ori fiecare imbucatura, te vei simti mai repede satul si digestia alimentelor va fi rapida.

  8. Evitam consumarea lichidelor dupa ora 19, pentru a nu forta inutil rinichii.

  9. Masa de seara va fi cu cel putin 4 ore inainte de somn, iar proteina animala este exclusa, pentru o digestie mai usoara si timp favorabil de regenerare corpului.

  10. Sunt profund recunoscator pentru hrana pe care o consum!





Va imbratisez cu drag pe toti!










131 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page