top of page
Caută
  • cabinetdenutritieonline

Sănătatea articulațiilor

Actualizată în: 14 mar. 2019

Majoritatea oamenilor suferă de probleme articulare. Bolile articulare apar atunci când mecanismul natural de funcționare al articulațiilor este perturbat de mai mulți factori interni sau externi. Cauzele care conduc la aparitia afecțiunilor articulațiilor sunt reprezentate de : HRANA CONSUMATĂ, MEDICAMENTE.

Cu timpul, oamenii acumulează acizi în organism- acidoză tisulară. Consumul exagerat de carne, brânzeturi grase, ouă, lactate, uzează cartilajul, care are rol de a tampona și lubrefia articulațiile. Descompunerea acestor alimente grele în timpul digestiei, generează acid uric. Necesitatea de a neutraliza acizii, scoate Calciul și Magneziul din rezerva osoasă.



ACIDOZA= INFLAMAȚIE= BOLI CRONICE

Excesul de toxine provenit din aciditate este depozitat sub formă de cristale la nivelul articulațiilor ( GUTA). Dacă durerea apare imediat după ce consumi carne roșie, se pare că ai o formă de artrită numită gută. Carnea conține multe purine= acid uric. ZEAMA DE LA CIORBA DE CARNE ESTE ,,PLINĂ OCHI,, DE PURINE!!!

Din cauza încărcării limfei cu acizi și mucus, circulației sanguine reduse la nivelul cartilajului, leziunile care apar se vindecă foarte greu. Tratamentul alopat nu tratează cauza reală, doar ameliorează pe moment niște simptome.

A înțelege importanța educației sanitare, a prevenției este esențială pentru a scăpa de suferință, de durere. Societatea ne obligă să trăim o viață mecanică: nu avem răbdare să ne creștem copiii, ne grăbim să-i transformăm în sclavi de mici, la program, cu reguli și pedepse, jobul ne stresează și ne ocupă tot timpul pentru o viață decentă, mâncare consumăm când și unde apucăm, în oraș sau gătim rapid acasă: mâncăruri prăjite, procesate, rântașuri, fast-food,etc. SUNTEM RESPONSABILI PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ! Nu ne putem gândi că dacă facem o vizită la medic și luăm un tratament medicamentos, suntem vindecați. Doar amânăm și acumulăm în organism mucus, acizi, toxine. Peste ani și ani, când corpul va fi epuizat, ne vom confrunta cu boli cronice grave.


După vârsta de 3 ani, corpul uman nu mai produce enzime care ajută la digerarea laptelui și a derivatelor sale. Mii de oameni suferă de intoleranță la lactoză. Durerile musculare și articulare nu sunt singurele simptome de intoleranță la proteinele din lapte. Aceste simptome pot varia de la o persoană la alta. Alte semne de intoleranță pot include dureri abdominale, balonare, artrită, oboseală, sindromul intestinului iritabil, eczemă, astm, oboseală, letargie, erupții cutanate, dureri de cap, greață, probleme cutanate și sinuzită, potrivit site-ului Web al alergiilor britanice .


Modificarea dietei este un pas important pentru prevenirea tulburărilor articulare şi îmbunătățirea stării generale de sănătate, cât și susținerea prin suplimente naturale, din plante.

RECOMANDĂRI:

- ELIMINĂ GLUTENUL : pâine albă, paste albe, făină albă, orez alb

-ELIMINĂ ZAHĂRUL

-CONSUMĂ SUC PROASPĂT STORS DE RODIE, efecte puternic antiinflamatoare, antioxidante și imunomodulatoare

-Omega 3,6 : semințe de cânepă, semințe de in, ulei de cânepă

- curcuma comprimate- antiinflamator natural( sau pudră de turmeric)

-ghimbir, proaspăt răzuit în ceai

-REGIM HIPOALERGIZANT, FĂRĂ OUĂ, LAPTE ȘI DERIVATELE SALE *** cei care au dureri la nivelul încheieturilor, ar trebui să înceteze imediat consumul lactatelor.


O modalitate reală de a diagnostica intoleranța la alimentele din proteinele din lapte este eliminarea oricărui aliment care conține proteine ​​din lapte din dieta ta timp de trei săptămâni pentru a vedea dacă durerea musculară și articulațiile sau alte simptome se atenuează. Alimentele cu proteine ​​din lapte se reintroduc treptat, astfel încât să puteți evalua efectele. O dietă calificată trebuie să vă supravegheze dieta de eliminare. De asemenea, puteți face un test pentru intoleranțe alimentare (https://food-detective.ro/ro ) . Pentru a trata orice problemă, trebuie să găsim cauzele reale.

Recomand scheme de tratament personalizate pentru optimizarea sănătății articulațiilor.

Activitatea fizică regulată ajută la ameliorarea durerilor articulare prin întărirea muşchilor cheie, îmbunătăţirea flexibilităţii, precum şi creşterea densităţii osoase, a funcţiilor articulare .

Durerea nu este normală! Indiferent sub ce formă apare, găsind cauza reală, putem vindeca !





62 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

댓글


bottom of page